ClickCease

De nieuwe Minelab EQUINOX 700 en EQUINOX 900

De nieuwe Minelab EQUINOX 700 en EQUINOX 900

Minelab EQUINOX 700 en EQUINOX 900

 

Begin december 2022 heeft Minelab twee schitterende nieuwe detectors gepresenteerd, de EQUINOX 700 en de EQUINOX 900! Met deze twee nieuwe detectors is de EQUINOX serie helemaal up-to-date. In deze blog zal ik het uitgebreid over de verschillen tussen de twee nieuwe machines hebben en wat onze bevindingen zijn.

 

Design

Wat gelijk opvalt als we naar de nieuwe EQUINOX 700 en EQUINOX 900 kijken is dat er een aantal dingen aan de buitenkant veranderd zijn. Een van de meest opvallende verbeteringen is de steel, deze bestaat namelijk uit driedelig hoogwaardig carbon. Hierdoor is deze serie ook lichter en comfortabeler in gebruik en zeer compact in te schuiven (60cm). Wat ook gelijk opvalt is dat de lippen van de schijf veranderd zijn. Minelab heeft gekozen voor hetzelfde design als bij de modellen uit de VANQUISH serie. Wel kunnen alle EQUINOX schijven gebruikt worden onder elk EQUINOX model. Datzelfde geldt ook voor de populaire Coiltek zoekschijven. Als we onder de controlbox kijken zien we een lampje zitten, later meer hierover. De armsteun is ook aangepast, deze is makkelijker te verstellen en flexibeler, een prachtige en erg comfortabele verbetering.

 

Multi-IQ

Wat is Multi-IQ en hoe werkt het?

Multi-IQ betekent dat de detector op meerdere frequenties tegelijk werkt. Bijna alle metaaldetectors werken maar op één frequentie en laten daardoor veel vondsten liggen. Met een Multi-IQ detector vind je makkelijker alles wat de andere zoekers laten liggen. Ook in moeilijke omstandigheden zal een Multi-IQ detector altijd beter presteren.

 

VDI

Er is een grote verandering geweest in de VDI ten opzichte van de EQUINOX 600 en EQUINOX 800 De VDI is nu namelijk flink uitgebreid en gaat nu van -19 t/m 99. Doordat de VDI is uitgebreid kun je makkelijker discrimineren.

 

Verlichting en vibratie

Zowel de EQUINOX 700 als de EQUINOX 900 beschikken over een rode verlichting in het lcd scherm en knoppen verlichting. Nieuw is ook de zoekspoelverlichting, handig voor als het schemerig wordt! Ook zit op de nieuwe modellen een (instelbare) trilfunctie in het handvat, wat enorm handig is voor waterzoekers en slechthorende zoekers.

 

Waterdichtheid

De waterdichtheid van de EQUINOX 700 en EQUINOX 900 is aangepast naar 5 meter en draagt het IP68 keurmerk! 

 

Uitrusting

Zoals gezegd beschikken zowel de EQUINOX 700 als de EQUINOX 900 over een draadloze nu nog snellere ML85 hoofdtelefoon. Daarbij vanzelfsprekend de fraaie hoes waarin de hoofdtelefoon kan worden opgeborgen en laadkabels voor zowel hoofdtelefoon als detector. De EQUINOX 900 is zelfs standaard uitgerust met 2 zoekschijven. Naast de standaard 11” wordt ook een 6” zoekschijfje meegeleverd. Allebei uiteraard voorzien van een beschermkap.

Aanbevolen accessoires