ClickCease

Een zilveren dag met een goud randje

Een zilveren dag met een goud randje

Ongeveer 3 jaar geleden ben ik begonnen met deze mooie hobby. Ik was een paar keer mee geweest met een kennis en merkte al gauw dat ik het wel erg leuk en interessant vond wat er naar boven kwam. Dat was het moment dat ik zelf ook besloot om een metaaldetector te kopen. Ik kon destijds een detector van iemand anders overnemen, een echte beginners metaaldetector. Na een paar maanden wilde ik overstappen naar een betere en krachtige metaaldetector, wat meer onderscheidt in de signalen zou gaan maken.

Goed advies

Ik ben toen naar Dirk Jan en Mathijs gegaan voor het beste advies, zij hebben mij toen goed geïnformeerd. Ik ging weg met een X-Terra 505 en was hier erg blij mee! De metaaldetector beviel me goed en ik ging, wanneer ik tijd had, op zoek naar de schatten in de grond. Na ongeveer een jaartje gezocht te hebben met de X-Terra had ik al veel mooie vondsten gedaan. Ik vond redelijk wat zilver, maar nog geen goud. De plek waar ik zocht heeft een oude geschiedenis en er is hier in het verleden ook veel gevonden.

Een paar vondsten

Het was woensdag ochtend en de zon scheen. Mijn vriendin ging voor de tweede keer mee met zoeken. De eerste keer dat ze mee ging zoeken haalde ze een zilveren broche uit 1700 uit de grond. Deze ochtend zei ze nog tegen mij: "jij gaat goud vinden vandaag". Vol goede moed gingen wij naar de locatie en aan de slag met zoeken. We waren inmiddels ongeveer een half uur bezig met zoeken. We vonden een paar muntjes en wat loodjes, maar verder nog niet veel bijzonders.

Zilveren duppies

Ik kreeg een mooi signaal door en ik begon te graven. Het betrof het eerste zilver van de dag, een duppie uit 1934. Vervolgens gingen we weer vrolijk verder met zoeken. Een paar muntjes later kregen we weer een mooi signaal. Het ging weer om zilver, dit keer een zilveren lepeltje! We waren toen ongeveer anderhalf uur bezig met zoeken. Niet veel later nog een zilveren duppie. "Ik ga even bij de waterkant proberen, kijken of daar wat leuks te vinden valt" zei ik tegen mijn vriendin.

Gouden ring

Nadat ik een paar gaatjes had gegraven langs de waterkant kreeg ik een laag signaal: een strakke 6. Ik maakte een gaatje en haalde de kluit er uit. Ik zag nog niets, dus ging met de pinpointer het gat na. Na een beetje aarde weggehaald te hebben, zag ik een stukje goud tevoorschijn komen. Ik haalde mijn vriendin erbij en riep vol enthousiasme: GOUD! Ik haalde nog een beetje aarde weg en zag het een klein goud ringetje was, mijn dag kon niet meer stuk!

Een bijzondere verrassing

Na een beetje bij te zijn gekomen van de gouden ring, gingen we meteen weer verder met zoeken. Omdat we nog maar een half uurtje over hadden, gingen we al zoekend richting de auto. Bijna bij de auto te zijn aangekomen, kreeg ik nog een mooi signaal door. Tijdens het graven kwam er een zilver gevlochten ringetje naar boven. Thuis aangekomen heb ik mijn vondsten afgespoeld en een plek in de vitrine gegeven. Ik heb eigenlijk nooit uitgezocht wat voor zilveren ring het was, tot een maand geleden. In mijn volgende blog vertel ik hier meer over!