ClickCease

Pinpointers

Pinpointers

Je kent het wel: je zoekt op een mooi stuk land, krijgt vervolgens een signaal door en je bent benieuwd wat het zou kunnen zijn. Je maakt met de schep een mooi, vierkant gat en kijkt of je de vondst ziet liggen. De vondst is nog niet te zien en je besluit om er nog een keer met de metaaldetector overheen te gaan. De vondst zit nog in het gat, dus je begint nog dieper te graven. Opnieuw ga je met de metaaldetector over het gat, waaruit blijkt dat de vondst er nog in zit. Het gat wordt alsmaar groter en je merkt na vijf keer scheppen dat de vondst in de zijkant verstopt zat. "Hoe kan dit sneller en makkelijker?" denk je nog bij jezelf. In deze blog zal ik iets gaan vertellen over het gemak van een pinpointer!

Welke pinpointer past bij mij?

Bij het aanschaffen van een pinpointer is het belangrijk dat je een pinpointer kiest die bij je past. Er zijn namelijk veel verschillende soorten modellen verkrijbaar. De ene is bijvoorbeeld waterdicht tot 1,5 meter en de andere heeft weer instelbare gevoeligheid. Heb je een XP ORX of een XP DĒUS? Dan zou een MI-4 of MI-6 pinpointer bij je kunnen passen. Het mooie van een MI-6 pinpointer is dat je deze kan koppelen aan zowel een XP ORX als een XP DĒUS. Stel dat je aan het zoeken bent en je pinpointer verliest, dan kun je deze weer opsporen via het menu van de ORX of DĒUS als deze gekoppeld is aan de metaaldetector. Ook een voordeel van de MI-6 of MI-4 is dat deze pinpointers oplaadbaar zijn. 

Instelbare gevoeligheid

Vind je het fijn om een pinpointer te gebruiken met een eenvoudige bediening? Dan is een Minelab PRO-FIND pinpointer misschien wel geschikt voor jou! Er zijn 3 verschillende soorten PRO-FINDS op de markt. De eerste is de PRO-FIND 15, deze is tot anderhalve meter waterdicht en heeft alleen geluid. De tweede is de PRO-FIND 20, deze pinpointer is ook tot anderhalve meter waterdicht en heeft een combinatie van geluid en trillingen. De PRO-FIND 35 is wat uitgebreider, met deze pinpointer kun je de gevoeligheid nog aanpassen en het geluid aan of uitzetten. De PRO-FIND 35 kan tot 3 meter onderwater en is het daarnaast ook mogelijk om ijzer een andere toon/tril te geven.

Eigen mening

Zelf gebruik ik de PRO-FIND 35 ook tijdens het zoeken, omdat het een fijne aanvulling is op mijn zoektochten. Ik hoef me geen zorgen te maken als ik iets zou moeten vinden in het water of een plas, hij is erg gevoelig voor de kleinste voorwerpen en muntjes. Persoonlijk vind ik het ook fijn dat deze pinpointer op batterijen werkt. Ik zorg er dan ook altijd voor dat ik een extra batterij mee heb, zodat ik niet voor verrassingen kom te staan. 

Aanbevolen accessoires