ClickCease

Over ons

1980
Op 9 januari 1980 hebben Louris Laan en zoon Dirk Jan Laan zich bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als D.J. Laan Metaaldetectors.  Het bedrijf werd uitgeoefend vanuit een slaapkamer op de begane grond van het ouderlijk huis van Dirk Jan. C.Scope was het eerste merk dat gevoerd werd, later kwam daar Fisher bij.

Later is de naam veranderd in Handelsonderneming D.J. Laan omdat er plannen waren om het assortiment uit te breiden met andere producten, iets dat nooit van de grond is gekomen.

1984
Vader Louris Laan treedt terug om te gaan genieten van zijn VUT en Dirk Jan gaat alleen, naast zijn drukke baan als supermarkt manager  verder. In de jaren 80 werd de vestigingsplaats verruild met Hippolytushoef waar vanuit een slaapkamer op de eerste etage van een woonboerderij werd gewerkt.

1990
Verhuizing van  Judith en Dirk Jan Laan van de woonboerderij aan de Elft 54c naar de Pieter Maatsstraat 12 in Hippolytushoef. Hier werd de garage omgebouwd tot metaaldetector speciaalzaak. In die jaren nam het assortiment toe met de volgende merken: Tesoro, XP, Minelab en White’s.

2009

Verbouwing, er is een etage boven de winkel gekomen voor magazijn en inpakruimte en een toilet op de begane grond geïnstalleerd. We schaften dat jaar ook onze eerste bedrijfswagen aan, een Peugeot Bipper. Met deze bestelwagen met aanhanger hebben we heel evenementen en beurzen bezocht.

2010
Zoon Mathijs komt één dag in de week in de zaak werken naast zijn werk in de horeca. Een jaar later kwam Mathijs fulltime in de zaak en gingen we ons ook steeds meer toeleggen op de professionele markt in de vorm van beveiligings- en infra detectie.

2013
Dit was het jaar dat we onze grootste stap namen in onze 33 jarige geschiedenis. We kochten het prachtige pand van Stichting de Beuk en vestigden hier onze winkel. Met bijna 100 m2 winkel oppervlak, een groot magazijn, keuken en aparte inpakruimte voldeed dit pand voor de volle 100% aan als onze wensen die we maar bedenken konden. De prachtige bovenwoning bood Mathijs een heerlijke leef plek en er zijn rondom het pand diverse ruime parkeerplaatsen.
De Peugeot Bipper werd ingeruild voor een grote verlengde Peugeot Boxer, we gingen steeds vaker op pad en de Boxer bood meer mogelijkheden. Daarnaast werden we officieel importeur van Golden Mask en Viking metaaldetectors en gingen naast het reeds bestaande importeurschap van Anderson detectorstelen en accessoires steeds meer producten importeren.

2014
We organiseerden voor het eerst de Nederlandse variant van internationale GO MINELABBING. We deden dit op het Lutjestrand in Westerland waar iedereen kon kennismaken met Minelab metaaldetectors, er waren prachtige prijzen voor bezoekers / deelnemers.
Omdat we steeds meer behoefte kregen om meer contact met onze klanten te onderhouden, organiseerden wij in samenwerking met Roy Hutters en zijn team op 1 november de eerste DJLAAN.NL DETECTIEDAG in Wilp Achterhoek. Sindsdien worden er zowel in het voor- als in het najaar DJLAAN.NL DETECTIEDAGEN georganiseerd in steeds een andere regio. Fabrikanten meldden zich aan of werden met succes door ons benaderd om sponsor te zijn voor deze geslaagde evenementen.

2016
Dit jaar is ons assortiment verder uitgebreid met Garrett, Teknetics, Makro en Nokta metaaldetectors en detectieapparatuur. Er gingen dit jaar ook drie nieuwe sites online: www.djlaan.nlwww.beveiligings-detectie.nl en www.infra-detectie.nl

2017
Per 1 november 2017 zijn wij Minelab importeur voor de Benelux

2018
De bedrijfsnaam gewijzigd van Handelsonderneming D.J. Laan naar Detectiespecialist D.J. Laan en is in hetzelfde jaar de website www.minelab.nl gelanceerd. 

2019
Een enerverend jaar! Een groot succes met de Minelab EQUINOX, de introductie van de Minelab VANQUISH op Sardinië en voorbereidingen voor ons jubileum jaar. Dit jaar doet ons eerste personeelslid zijn intrede. Aanvankelijk werd er gekozen voor een algemeen medewerker, wat al snel veranderde in een marketing specialist. Later volgde nog een scholier om ons bij het inpakwerk en allerhande werkzaamheden te komen ondersteunen.

2021
Het jaar 2021 staat wederom in het teken van een grote en unieke gebeurtenis binnen het bedrijf. Op 1 juni hebben wij Zuid Holland Metaaldetectors overgenomen van Joop Zwetsloot uit Zoeterwoude. Alphen aan den Rijn bleek de perfecte locatie om het nieuwe filiaal van Zuid Holland Metaaldetectors te gaan vestigen. Vervolgens werd het nieuwe casco pand helemaal naar onze specifieke wensen geïnstalleerd en ingericht. De man die Joop in de voorgaande jaren hielp in zijn winkel is daarna bij ons in dienst getreden en het gezicht geworden van de vestiging in Alphen aan den Rijn. Ook in Hippolytushoef is een medewerker fulltime in dienst getreden, wat zeker nodig was nu beide vestigingen 6 dagen per week geopend waren. 

2022
Een nieuwe revolutie is aangekondigd! Minelab komt met een nieuwe metaaldetector, de Minelab MANTICORE!
De prestaties zijn specaculair hebben we ervaren op een testmoment bij ons in Hippolytushoef, Detectival in Engeland en onze DJLAAN.NL DETECTIEDAG op 5 november!
Vanaf december 2022 leverbaar, spannend! Op de valreep introduceerde Minelab ook nog de nieuwe EQUINOX-serie; de EQUINOX 700 en EQUINOX 900

2023
Dirk Jan en Judith hebben per 01-01-2023 afscheid genomen van Detectiespecialist D.J. Laan, lees hier meer over in ons historische digitale magazine.
Mathijs zet het bedrijf door met zijn team. 


De afgelopen jaren zijn we steeds gemotiveerder geraakt om ons op de bekende merken Minelab en XP Metaldetectors te richten. De fabrikanten van zowel Minelab en XP Metaldetectors produceren hoogwaardige en kwalitatieve metaaldetectors die daarnaast voorzien zijn van onderscheidende technologie. De hoogwaardige kwaliteit, technologie en solide after-sales zijn voor ons de grootste drijfveren die ons op dit punt hebben gebracht. Beide merken leveren een prachtig assortiment metaaldetectors, die elkaar prachtig aanvullen.


Onze bedrijfspanden:             

                                                                                                                           


Ons team: