ClickCease

Over ons

1980. Op 9 januari 1980 hebben Louris Laan en zoon Dirk Jan Laan zich bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als D.J. Laan Metaaldetectors.  Het bedrijf werd uitgeoefend vanuit een slaapkamer op de begane grond van het ouderlijk huis van Dirk Jan. C.Scope was het eerste merk dat gevoerd werd, later kwam daar Fisher bij.

Later is de naam veranderd in Handelsonderneming D.J. Laan omdat er plannen waren om het assortiment uit te breiden met andere producten, iets dat nooit van de grond is gekomen.

1984. Vader Louris Laan treedt terug om te gaan genieten van zijn VUT en Dirk Jan gaat alleen, naast zijn drukke baan als supermarkt manager  verder. In de jaren 80 werd de vestigingsplaats verruild met Hippolytushoef waar vanuit een slaapkamer op de eerste etage van een woonboerderij werd gewerkt.

1990. Verhuizing van  Judith en Dirk Jan Laan van de woonboerderij aan de Elft 54c naar de Pieter Maatsstraat 12 in Hippolytushoef. Hier werd de garage omgebouwd tot metaaldetector speciaalzaak. In die jaren nam het assortiment toe met de volgende merken: Tesoro, XP, Minelab en White’s.

2009. Verbouwing, er is een etage boven de winkel gekomen voor magazijn en inpakruimte en een toilet op de begane grond geïnstalleerd. We schaften dat jaar ook onze eerste bedrijfswagen aan, een Peugeot Bipper. Met deze bestelwagen met aanhanger hebben we heel evenementen en beurzen bezocht.

2010. Zoon Mathijs komt één dag in de week in de zaak werken naast zijn werk in de horeca. Een jaar later kwam Mathijs fulltime in de zaak en gingen we ons ook steeds meer toeleggen op de professionele markt in de vorm van beveiligings- en infra detectie.

2013. Dit was het jaar dat we onze grootste stap namen in onze 33 jarige geschiedenis. We kochten het prachtige pand van Stichting de Beuk en vestigden hier onze winkel. Met bijna 100 m2 winkel oppervlak, een groot magazijn, keuken en aparte inpakruimte voldeed dit pand voor de volle 100% aan als onze wensen die we maar bedenken konden. De prachtige bovenwoning bood Mathijs een heerlijke leef plek en er zijn rondom het pand diverse ruime parkeerplaatsen.

2013. De Peugeot Bipper werd ingeruild voor een grote verlengde Peugeot Boxer, we gingen steeds vaker op pad en de Boxer bood meer mogelijkheden.

2013. We werden officieel importeur van Golden Mask en Viking metaaldetectors en gingen naast het reeds bestaande importeurschap van Anderson detectorstelen en accessoires steeds meer producten importeren.

2014. We organiseerden voor het eerst de Nederlandse variant van internationale GO MINELABBING. We deden dit op het Lutjestrand in Westerland waar iedereen kon kennismaken met Minelab metaaldetectors, er waren prachtige prijzen voor bezoekers / deelnemers.

2014. Omdat we steeds meer behoefte kregen om meer contact met onze klanten te onderhouden, organiseerden wij in samenwerking met Roy Hutters en zijn team op 1 november de eerste DJLAAN.NL DETECTIEDAG in Wilp Achterhoek. Sindsdien worden er zowel in het voor- als in het najaar DJLAAN.NL DETECTIEDAGEN georganiseerd in steeds een andere regio. Fabrikanten meldden zich aan of werden met succes door ons benaderd om sponsor te zijn voor deze geslaagde evenementen.

2016. Dit jaar is ons assortiment verder uitgebreid met Garrett, Teknetics, Makro en Nokta metaaldetectors en detectieapparatuur. Er gingen dit jaar ook drie nieuwe sites online: www.djlaan.nlwww.beveiligings-detectie.nl en www.infra-detectie.nl

2017. Per 1 november 2017 zijn wij Minelab importeur voor de Benelux

2018. De bedrijfsnaam gewijzigd van Handelsonderneming D.J. Laan naar Detectiespecialist D.J. Laan

2019. Een enerverend jaar! Een groot succes met de Minelab EQUINOX, de introductie van de Minelab VANQUISH op Sardinië en voorbereidingen voor ons jubileum jaar!


Ons bedrijfspand sinds 2013:                                                                                                                         

                             


Ons team: